dimecres, 29 d’abril de 2009

DESCOBRIM EN MIRÓEN JUAN NIRO ERA UN OMU CE CUAN ERE PETIT LI EGRADAVA MOLT
VE DIVUXUS I CUAT VA TURNA GROS VA SA PINTO. FAE MOLS DE CUADRUS, ESCULTURES I DIBUXUS.
EN AS SEUS CUADRUS LI AGRADAVA MOLT DIBUXA ESTRELLAS, UIS, REDONS, REXES, TRIANGLAS, LLUNES... I ELS CULOS CE MES EMPRAVA EREN: VERMEI, NEGRE, GROC, BLAU, TRONGE, LILE, ROSE....
NOLTRUS E SESCOLA EM FET MOLS DE CUADRUS COM EN JUAN MIRO. EM AMPRAT PITURAS, SERAS, TINTA, ACUARELAS I TEMBE EM FET CUADRUS AMPRAT SA PISARA MAGICA. MUS VA EGRADA MOLT I MUS AN CEDAT CUADRUS MOLT XULUS.

FEIM PAPER RECICLAT
VA VENI UNE SENYORA A SESCOLA PER MUSTRSRNUS A FE PAPE RESICLAT.
PRIME NO LTRUS VAN TEA PAPE DE DIARI CE SABIE DE TIRA. VAM FE TROSUS MOLT PETITS.
I TOTS ACELLS PAPARETS ELS VAM PUSA DINS N UNE RIBELLA EM AIGU. AL CAP D'UNS DIES VA VENI SA SENYORE I EM UNA BATIDORA VA FE PAPILLA DE PAPE.
DESPRES EM UNE COSE CE ES SEMBLE A UN CULADO CUADRAT AGAFAM SA PASTA I PIJAREM DAMUNT EM UN ALTRE CUADRAT I QUAN JA AVIEM TRET SAIGU U PUSAVEM DAMONT UNA TUAVOLA I LI VAM PUSA FUES I FLOSR SECES, DESPES CUAN JA ESTAVA EXUT U VAM PUSA DINS UN DIARI I U VAM DIXA UNS DIES PERCA SAIXUGES DEL TOT.
MUS AN CEDAT UNS PAPES MOLT GUAPUS

dissabte, 25 d’abril de 2009

SETMANA CULTURAL: L'ESPAI
EN FREDERIC VA FE ELS ANYS I NA LLUNA LI VA REGALA UN TELESCOPI. I ELL MIRAVA EL SEL ES FESPRE EM ES TELESCOPI I VEIA MOLTES COSES GUAPES
PERO NO SABIA CE EREN IN MUS VA DEMANA SI NOLTRUS LI PUDIEM AJUDA A DESCUBRI CE ERA LU CE VEA.
NOLTRUS DESPRES VAM SERCA PER INTERNET CE ERATOT ALLO I VAM VEURE CE AL SEL I A PLANETES, ESTRELLES. ES SOL, GALAXIES I TAMVE VAM APENDRE ES NOM DES PLANETES: MERCURI, JUPITER, SATURN, TERA, URA, NEPTU, VENUS I MART.
TAMBE VAM FE PLANETES EM PAPE I CULO, ELS VAM PINTA I ELS VAM PENJA PER SESCOLA. UN ALTRE DIA VAM JUGA EM SA PISARA MAJICA, AL JOC DELSW PLANETES.
I TAMBE VAM NA DINS UN CUET VIATJANT PAR LESPAI. VA SER MOLT DIVERTIT

ES CARAMEL.LERVAM NA REGA AM AIGU I SUCRA ELS ABRAS DA SE MARINA CE I A SESCOLA I DESPRES DUNS DIES VAN CRE XE ES CARAMELUS. NI AVIA MOLTS

I NOLTRUS VAM NA A SA MARINA A AGAFARLUS I DEPRES ALS VAM REPARTI ENTRA TOTS.

VA SER MOLT DIVERTIT!